Salát z lilků a rajčat s česnekem

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
53 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky. Poté je vložíme do osolené studené vody a necháme je tam 20 minut. Po vyjmutí z vody necháme lilky okapat a osušíme je.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme 6 lžic olivového oleje a lilky na něm dozlatova opečeme. Po vyjmutí z pánve necháme lilky okapat na papírové utěrce, osolíme, opepříme a udržujeme teplé.
  • 3
    Rajčata omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a zbytků po stopkách, nakrájíme na čtvrtky. Stroužky česneku oloupeme a rozpůlíme. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na klínky. Cherry rajčátka omyjeme, rozpůlíme a zbavíme zbytků po stopkách. Chilli papričky omyjeme.
  • 4
    Na pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje a dozlatova na něm osmahneme cibuli a česnek. Potom přidáme cherry rajčata a chilli papričky, krátce opečeme. Bazalku omyjeme a lístky natrháme.
  • 5
    Na mísu upravíme lilky, rajčata, cibuli, česnek, cherry rajčata, chilli papričky a lístky bazalky, posypeme kapary. Vše osolíme, opepříme a zakápneme 2 lžícemi oleje.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.