Salát z lilků s rajčatovým sósem

60 min.
Turecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
28 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky na chvíli vložíme do horké trouby, aby změkla jejich slupka. Slupku oloupeme a lilek nakrájíme na silnější kolečka, cca 1cm široká. Ta ihned vložíme do slané vody (1/2 lžička sůl) a necháme v ní půl hodiny máčet. Poté pečlivě osušíme a opečeme na rozpáleném olivovém oleji (polovina dávky).
  • 2
    Rajčata spaříme a oloupeme. Získané dužiny utřeme s česnekem a necháme chvíli dusit na zbylém oleji. Do vzniklého sósu přidáme ocet a sůl, dobře promícháme.
  • 3
    Opečené lilky podáváme přelité rajčatovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.