Salát z lilků s rajčatovým sósem
60 min.
Ingredience
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
28 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Lilky na chvíli vložíme do horké trouby, aby změkla jejich slupka. Slupku oloupeme a lilek nakrájíme na silnější kolečka, cca 1cm široká. Ta ihned vložíme do slané vody (1/2 lžička sůl) a necháme v ní půl hodiny máčet. Poté pečlivě osušíme a opečeme na rozpáleném olivovém oleji (polovina dávky).
- 2Rajčata spaříme a oloupeme. Získané dužiny utřeme s česnekem a necháme chvíli dusit na zbylém oleji. Do vzniklého sósu přidáme ocet a sůl, dobře promícháme.
- 3Opečené lilky podáváme přelité rajčatovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.