Salát z lína
35 min.
Ingredience
- 500gramůLín
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
- 400gramůRýže dušená
- 1kusCibule
- 1lžičkaKari koření
- 2kusyOkurky nakládané
- 50gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusRajčata
- 150gramůMajonéza
- 0,5kusSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
30 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté porce lína uvaříme v osolené vodě s trochou octa. Měkké maso vyjmeme, vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme nadrobno.
- 2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli vsypeme do mísy a promícháme s vařenou (nebo dušenou) rýží, okapaným hráškem, rybím masem, nasekanými okurkami a kari kořením. Přidáme majonézu a vše zlehka promícháme.
- 3Podáváme na omytých salátových listech, ozdobíme dílky omytého rajčete a pokapeme citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.