Salát z listů pampelišek s houbami a vejci

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
38 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listy pampelišek dobře propláchneme, necháme okapat, pokrájíme na nudličky. Žampiony očistíme, rozpůlíme, rozkrájíme na tenké plátky a na másle lehce osmažíme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Ořechy nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme. Zálivku připravíme smícháním oleje s česnekem, ořechy, solí, pepřem a octem.
  • 2
    V míse promícháme listy pampelišky s žampiony, poklademe vejci a přelijeme zálivkou. Před podáváním necháme salát vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.