Salát z lososa s hráškem
50 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 70gramůMáslo čerstvé
- 300gramůRýže Basmati
- 0,6litrVoda pitná
- 200gramůHrášek mražený
- 2lžičkyMed včelí
- 1lžíceOmáčka sójová
- 20gramůPetržel - nať
- 200gramůLosos uzený
- 1lžičkaSůl
- 100gramůOkurka salátová
- 2stroužkyČesnek
- 30mililitrůOmáčka pikantní worcesterová
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
14 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
788 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vysypeme rýži, zalijeme vroucí vodou, osolíme, přiklopíme, hrnec vložíme do horké trouby a rýži vaříme nejdéle 15 minut. Vyndáme z trouby, necháme ji vychladnout a necháme stranou na další použití.
- 2V pánvičce zahřejeme 20 g másla, rozklepneme do něj celé vejce, osolíme, opepříme a upečeme po obou stranách. Omeletu necháme vychladnout a nakrájíme na tenké nudličky.
- 3Do pánve dáme 50 g másla, které zahřejeme. Přidáme oloupaný, na kolečka nakrájený česnek, přilijeme worcesterskou omáčku, med a vše zamícháme. Přimícháme hrášek, po 2 minutách přisypeme připravenou rýži, nasekanou petrželovou nať a za stálého míchání dusíme, aby změkl hrášek a rýže se zahřála. Nakonec přimícháme připravenou nakrájenou omeletu, na kostky nakrájené filety lososa, dochutíme sójovou omáčkou, solí, pepřem, zlehka promícháme.
- 4Salát rozdělíme na talíře. Každou porcí ozdobíme na tenké proužky nakrájenou salátovou okurkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.