Salát z mangoldu s vepřovými řízečky
25 min.
Ingredience
- Dresink
- 3kusyMeruňky
- 2lžíceMed včelí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžičkaOcet vinný
- 2lžíceOlej bodlákový
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaKari koření
- 1lžíceNakládaný zelený pepř
- 0,5kusMango
- 0,5kusChilli paprička
- 400gramůVepřová kýta
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaChilli koření mleté
- 10gramůKokos sušený
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 2lžíceOlej bodlákový
- 200gramůMangold
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
26 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme dužinu manga a meruněk, nasekaný česnek a chilli papričku, med, olej, nakládaný zelený pepř a vše rozmixujeme. Ochutíme kapkou octa, solí, cukrem, kari a paprikou.
- 2Ze stonků mangoldu stáhneme slupku, nakrájíme na úzké podélné proužky a uvaříme, aby zůstal mírně křupavý. Listy ponoříme na okamžik do vroucí vody, necháme okapat a nasekáme nahrubo.
- 3Lžíci citrónové šťávy promícháme s bodlákovým olejem, solí a nakapeme na mangold.
- 4Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na proužky a osolíme. Vidličkou rozšleháme vejce, na další talíř si připravíme strouhaný kokos s trochou chilli koření. Maso nejdříve obalíme ve vejci a poté v kokosu. Opatrně smažíme v nepříliš horkém oleji asi 2 minuty. Kokos se nesmí připálit.
- 5Proužky osmahnutých řízečků rozložíme na ochucený mangold a podáváme s ovocnou omáčkou.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.