Salát z mangoldu s vepřovými řízečky

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
26 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme dužinu manga a meruněk, nasekaný česnek a chilli papričku, med, olej, nakládaný zelený pepř a vše rozmixujeme. Ochutíme kapkou octa, solí, cukrem, kari a paprikou.
  • 2
    Ze stonků mangoldu stáhneme slupku, nakrájíme na úzké podélné proužky a uvaříme, aby zůstal mírně křupavý. Listy ponoříme na okamžik do vroucí vody, necháme okapat a nasekáme nahrubo.
  • 3
    Lžíci citrónové šťávy promícháme s bodlákovým olejem, solí a nakapeme na mangold.
  • 4
    Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na proužky a osolíme. Vidličkou rozšleháme vejce, na další talíř si připravíme strouhaný kokos s trochou chilli koření. Maso nejdříve obalíme ve vejci a poté v kokosu. Opatrně smažíme v nepříliš horkém oleji asi 2 minuty. Kokos se nesmí připálit.
  • 5
    Proužky osmahnutých řízečků rozložíme na ochucený mangold a podáváme s ovocnou omáčkou.
  • 6

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.