Salát z masových kuliček a fazolí

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
39 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a namočíme do studené vody.
  • 2
    Maso i vymačkanou žemli jemně umeleme, přidáme sůl, prolisovaný česnek, jemně rozkrájenou cibuli, koření a vše dobře promícháme.
  • 3
    Ze směsi krájíme stejné kousky, každý vytvarujeme do kuličky a necháme v chladu odležet.
  • 4
    Kuličky usmažíme v horkém oleji a osušíme papírovou utěrkou.
  • 5
    Vařené fazole promícháme s nastrouhaným celerem, kolečky cibule, solí, octem a olejem, nakonec přidáme masové kuličky. Salát necháme v chladu proležet a před podáváním posypeme nakrájenou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.