Salát z masových kuliček a fazolí
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 150gramůJehněčí plec
- 150gramůVepřová plec
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůFazole vařené
- 150gramůCeler bulvový
- 1lžíceOcet vinný
- 2lžíceOlej salátový
- 3stroužkyČesnek
- 1lžícePažitka
- 100mililitrůOlej stolní
- 0,5kusŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
39 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a namočíme do studené vody.
- 2Maso i vymačkanou žemli jemně umeleme, přidáme sůl, prolisovaný česnek, jemně rozkrájenou cibuli, koření a vše dobře promícháme.
- 3Ze směsi krájíme stejné kousky, každý vytvarujeme do kuličky a necháme v chladu odležet.
- 4Kuličky usmažíme v horkém oleji a osušíme papírovou utěrkou.
- 5Vařené fazole promícháme s nastrouhaným celerem, kolečky cibule, solí, octem a olejem, nakonec přidáme masové kuličky. Salát necháme v chladu proležet a před podáváním posypeme nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.