Salát z mečouna
45 min.
Ingredience
- 5gramůSardelová pasta
- 10gramůHořčice
- 300gramůFilé z mečouna
- 10gramůSůl
- 10gramůPepř černý celý
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 80gramůZakysaná smetana
- 10mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 2kusySalát hlávkový
- 60mililitrůOlej olivový
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
902 mg
Postup přípravy
- 1Oloupeme a jemně nasekáme stroužek česneku a dáme do mixéru společně
- 2s olejem, citronovou šťávou, kysanou smetanou, hořčicí, sardelovou pastou, worcesterem, solí a čerstvě namletým pepřem a umixujeme jednolitou směs.
- 3Salát očistíme, propláchneme ve studené vodě, scedíme, osušíme a natrháme na menší kousky. Každý plátek mečouna potřeme 1 lžičkou rozmixované směsi. V nepřilnavé pánvi smažíme po každé straně 3 minuty. Osolíme a opepříme.
- 4Plátky mečouna vyjmeme z pánve, necháme okapat, položíme na taliř a zakryjeme průhlednou fólií. Udržujeme teplé. Salátové listy jemně promícháme s částí předem připravené směsi a rozdělíme na 4 talíře. Plátky mečouna pokrájíme a položíme na salát. Navrch poklademe zbytek směsi, posypeme čerstvě mletým pepřem a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.