Salát z mořských plodů Ambiente
50 min.
Ingredience
- 20kusůKrevety tygří
- 20kusůMušle slávky
- 200gramůChobotnice
- 200gramůKalamáry
- 120gramůPaprika červená
- 150gramůCeler řapíkatý
- 20gramůČesnek
- 300gramůOcet vinný
- 150gramůBalsamico ocet
- 1kusSalát hlávkový
- 300gramůRukola
- 50gramůLimetková šťáva
- 20gramůPetržel - nať
- 1,2litryVoda pitná
- 10gramůSůl
- 100gramůRajčata Cherry
- 250gramůOlej olivový
- 250gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2165 kcal
Bílkoviny
246 g
Tuky
67 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Předvařené velké tygří krevety oloupeme, zbavíme střívek a pokrájíme na 3 díly. Slávky spaříme v malém množství vody a pod pokličkou necháme 10 minut odpočinout. Kalamáry a chobotničky očistíme a vaříme 20-30 minut v osolené vodě (1/2 dávky soli) s vinným octem (poměr 3 díly vody:1 díl octa), uvařené plody pokrájíme na čtvrtky.
- 2Červenou papriku a řapíkatý celer pokrájíme na malé kostičky, petrželku nadrobno.
- 3Ve velké míse smícháme malé uvařené chobotničky a kalamáry s masem slávek a krevet, vše zalijeme bílým balsamicovým octem, olivovým olejem a limetovou šťávou. Přidáme krájenou papriku, celer a petrželku, oloupané stroužky česneku, vše opatrně promícháme a zakryté necháme marinovat nejméně 4 hodiny.
- 4Hlávku salátu rozdělenou na listy a rukolu vypereme, osušíme, natrháme na kousky a na míse promícháme s přepůlenými cherry rajčaty. Směs pak osolíme a přelijeme extra panenským olivovým olejem a rozdělíme na talíře. Navrch rozprostřeme marinované mořské plody a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.