Salát z mořských řas se sezamem
70 min.
Ingredience
- Pečivo
- 270gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 8gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaPasta česneková
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 200mililitrůVoda pitná
- 100gramůOlivy černé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
921 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
42 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé mořské řasy důkladně propláchneme. Použijeme-li sušené, necháme předem nabobtnat ve větším množství vody. Sezamová semínka krátce nasucho osmahneme a rozmixujeme. Přitom postupně přiléváme olivový olej.
- 2Mrkev očistíme, oškrábeme a na jedné straně podélně seřízneme tak, aby se dala postavit. Pokrájíme na tenké plátky a ty poté na jemnou slámu. Smícháme s řasami a sezamovou pastou.
- 3Na pečivo rozmícháme droždí v 200 ml vlažné vody, přisypeme 2 lžíce mouky, připravíme kvásek a necháme vykynout. Zbylou mouku prosejeme, přidáme sůl a za stálého míchání vpracujeme postupně česnekovou pastu, kvásek a olej. Vypracujeme těsto, vytvoříme bochánek a zakryjeme mísou. Na teplém místě necháme cca 60 minut kynout.
- 4Poté těsto vyválíme do tvaru nádoby, ve které jej budeme péct, znovu necháme krátce vykynout, posypeme nasekaným rozmarýnem a olivami. Po cca 30 minutách kynutí vložíme chleby do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme 30–40 minut.
- 5Salát z řas rozdělíme do středu talířů a doplníme plátky upečeného chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.