Salát z mořských ryb

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
117 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
5 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
143 mg
Cukr
867 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso z mořského jazyka zbavíme kůže a nakrájíme na menší kousky. Ty potom osolíme, opepříme a obalíme v kopru.
  • 2
    Nasolené a opepřené kousky mořského jazyka dáme spolu s pokrájeným uzeným lososem do hrnce a přelijeme rybím vývarem. Vše na mírném plameni vaříme 8 minut. Po 8 minutách rybí maso vyndáme z hrnce a necháme na teple. Část vývaru odebereme a zbytek ještě necháme vařit. Vaříme tak dlouho, dokud se přebytečná voda neodpaří.
  • 3
    Nyní připravíme citronovou omáčku s bylinkami. Uvařené žloutky vyšleháme s citronovou kůrou a šťávou, hořčicí, cukrem, olivovým olejem, jogurtem a na jemno nasekaným estragonem, bazalkou a petrželkou. Nakonec dle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    K citronové omáčce vmícháme vývar z uvařených rybích kousků. Poté přimícháme krevety a uvařené maso z mořských ryb, za stálého míchání zlehka prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.