Salát z mušlí
35 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 120mililitrůVíno bílé
- 15mililitrůOlej olivový
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 6gramůPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůMušle slávky
- 10gramůKapary
- 10mililitrůHořčice
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
7 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
495 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté mušle vhodíme do vařící se vody s vínem, přidáme cibuli a osolíme. Mušle vaříme do otevření skořápek.
- 2Uvařené maso vyjmeme, zalijeme směsí z olivového oleje, citrónové šťávy, hořčice, soli a pepře, přidáme lžíci kaparů.
- 3Vše necháme dobře vychladit a podáváme posypané sekanou petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.