Salát z Nice
15 min.
Ingredience
- 4kusyRajčata
- 5gramůEstragon
- 5gramůKerblík
- 50gramůAnčovička - filety
- 50gramůTuňák v oleji
- 25mililitrůOcet vinný
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůPažitka
- 1lžíceHořčice kremžská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
72 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
2 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky. Vsypeme je do mísy, přisypeme posekaný estragon, kerblík a pažitku. Filety z ančoviček pokrájíme na kostičky a přidáme do salátu spolu s tuňákem v oleji. Přidáme ještě lžíci pikantní hořčice a vše spolu dobře promícháme.
- 2Nakonec zakapeme octem, citronovou šťávou, osolíme a opeříme.
- 3Salát podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.