Salát z olihní

40 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
17 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z olihní vytáhneme hlavy, chapadla a odstraníme vnitřnosti. Hlavy oddělíme od chapadel a vyhodíme. Ze středu chapadel odstraníme zobák a chapadla opláchneme. Z těl vytáhneme tenké průsvitné žábry. Těla opláchneme pod tekoucí vodou, odstraníme z nich tenkou šedou blanku a nakrájíme je asi na 1 cm silné proužky.
  • 2
    V míse smícháme citronovou šťávu s olivovým olejem. Nakrájíme nadrobno petrželku a bílé části jarních cibulek. Spolu s rajčaty zbavených semen a nadrobno nakrájených přidáme do mísy. Podle chuti osolíme, opepříme a promícháme.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu. Vložíme do ní olihně a opět přivedeme k varu. Jakmile se voda opět začne vařit, vyjmeme olihně a přidáme je do mísy s rajčatovou směsí. Všechny suroviny opatrně promícháme.
  • 4
    Salát necháme zcela vychladnout, přikryjeme ho a vložíme alespoň na 6 hodin do lednice, raději však přes celou noc.
  • 5
    Talíře nazdobíme listy čekanky radicchio, podle chuti případně přidáme nakrájené chilli papričky, kapary nebo olivy. Na listy upravíme salát z olihní a posypeme nakrájenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.