Salát z pečeného ovčího sýra se špenátem a rukolou
32 min.
Ingredience
- Na salát
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 150gramůRukola
- 120gramůRajčata sušená sterilovaná
- 100gramůOlivy černé
- 300gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceBazalka
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 4kusy Těsto filo
- 0,5lžičkaSůl
- Studený dresink
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 1lžičkaOcet vinný červený
- 1lžíceBrandy
- 2lžíceCitronová šťáva
- 100mililitrůOlej olivový
- Teplý dresink
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
68 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
282 mg
Postup přípravy
- 1Na salát připravíme teplý a studený dresink. Teplý dresink v kastrole v zahřátém olivovém oleji chvilku povaříme kapary a tenké plátky česneku.
- 2Studený dresink připravíme našleháním žloutků s hořčicí a citronovou šťávou do pěny. Směs stálé mícháme a přiléváme postupně ocet, olivový olej a brandy. Mícháme, až se utvoří hladký krém.
- 3Z těsta filo nakrájíme čtverce, potřeme máslem, posypeme posekanou bazalkou a česnekem a překryjeme dalším čtvercem těsta. Navrstvíme ještě dvakrát. Do takto připraveného těsta zabalíme porce sýra, potřeme máslem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 8 minut, až těsto zezlátne.
- 4Studený dresink promícháme s opláchnutými lístky špenátu, rukolou, olivami a sušenými rajčaty. Salát osolíme a opepříme. Směs přelijeme teplým dresinkem a přidáme k porcím pečeného sýra.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.