Salát z pečených brambor
80 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1decilitrOlej olivový
- 0,5decilitrOcet vinný
- 1lžičkaPepř černý celý
- 4kusyČesnek
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
25 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
7 g
Cukr
73 mg
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a ve slupce je nasucho upečeme v předehřáté troubě při teplotě 175°C.
- 2Do zlatohněda upečené brambory oloupeme, dáme do mísy, vidličkou trochu rozmačkáme a postupně do nich zamícháme olej. Během promíchávání přilijeme ocet, přidáme drobně posekaný česnek, sůl a pepř.
- 3Salát z pečených brambor podáváme teplý i studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.