Salát z plodů moře

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
16 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
445 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Olihně očistíme, vykucháme a propláchneme, osušíme je a okrájíme na kroužky. Vyloupeme ocásky garnátů a krevet, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme je a osušíme. Opereme petrželku, 2 snítky si dáme stranou a ostatní nasekáme společně s 1 oloupanym stroužkem česneku a 1 papričkou zbavenou semínek.
  • 2
    Dáme vařit hrnec vody, přidáme do ní nakrájené citrony, 2 uschované snítky petrželky, 2 zrnka pepře a uvedeme vše do varu, osolíme a přidáme kroužky olihní. Jakmile budou olihně měkké, přidáme krevety a ocásky garnátů a necháme vše 3-4 minuty vařit.
  • 3
    V míse smícheme citronovou šťávu s 1 špetkou soli, přidáme nasekanou směs česneku, petrželky a papričky, přiléváme olej a vidličkou vyšleháme hladkou zálivku.
  • 4
    Olihně, krevety a ocásky garnátů scedíme, rozdělíme na talíře a podáváme s již připravenou zálivkou z oleje a citronové šťávy. Tento lahodný salát se podává vlažný.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.