Salát z plodů moře a hrachu
800 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusySépie
- 400gramůGarnát obecný
- 2kusyBobkový list
- 50gramůPetržel - nať
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 200gramůBrambory
- 80gramůCeler - nať
- 150gramůHrách loupaný
- 2kusyMrkev kořen
- 60mililitrůOcet vinný
- 75mililitrůOlej olivový
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
929 kcal
Bílkoviny
121 g
Tuky
25 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Hrách propláchneme, nasypeme do mísy, zalijeme dostatečným množstvím studené vody a necháme 12 hodin bobtnat. Oloupeme cibuli, očistíme celer, oškrábeme mrkev a omyjeme. Scedíme hrách a dáme do hrnce s 1/2 celeru, 1/2 cibule, 1 mrkví, 1 bobkovým listem a všechno zalijeme dostatečným množstvím studené vody. Pomalu
- 2přivedeme k varu a při střední teplotě vaříme hrách cca 3 hodiny.
- 3Mezitím očistíme sépie, vykucháme, stáhneme z nich kůži, důkladně propláchneme a nakrájíme na kroužky. Vyloupeme garnáty, odstraníme černé střívko a omyjeme. Oloupeme brambory, omyjeme, pokrájíme a uvaříme. Scedíme a necháme vychladnout. Uvařený hrách scedíme a necháme vychladnout.
- 4Do pánve vložíme zbývající cibuli, mrkev a celer, vše pokrájené, přidáme bobkový list, špetku soli a čerstvě mletého pepře a 2 lžíce bílého vinného octa. Přivedeme ocet k varu a necháme při střední teplotě vařit cca 10 minut. Přidáme garnáty a 4-5 minut je vaříme. Scedíme a necháme vychladnout.
- 5Nalijeme do mísy zbývající ocet, přidáme špetku soli a čerstvě mletého pepře, vše promícháme, přidáme olej a vyšleháme hladkou zálivku. Přidáme omytou a jemně nasekanou petrželku. Přimícháme hrách, garnáty, sépie a brambory a hotový salát ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.