Salát z polníčku a uzeného tofu

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mango oloupeme, vypeckujeme a polovinu dužiny nakrájíme na kousky. Rozmixujeme je tyčovým mixerem na pyré (můžeme přilít trochu vody).
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu balsamico s 50g cukru a zvolna vaříme do krémové konzistence.
  • 3
    V pánvi na rozehřátém olivovém oleji opečeme dokřupava tofu nakrájené na nudličky. Vyjmeme na papírovou utěrku.
  • 4
    Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky. V míse je smícháme s vinným octem, panenským olivovým olejem a citronovou šťávou. Zálivku mírně osladíme, osolíme a opepříme.
  • 5
    Zbylé mango nakrájíme na plátky. Omytý polníček přidáme do mísy k zálivce a vše promícháme.
  • 6
    Na talíře rozložíme vždy kopeček mangové pěny, na něj nakapeme balsamicový dresink a rozetřeme jej špejlí. Na tento podklad dáme trochu polníčku a ozdobíme plátky tofu a manga.
  • 7
    Salát ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.