Salát z polníčku a uzeného tofu
25 min.
Ingredience
- 100gramůTofu uzené
- 2lžíceOlej olivový
- 400gramůSalát Polníček
- 1kusMango
- 1kusCibule červená
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceOcet vinný
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůBalsamico ocet
- 60gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Mango oloupeme, vypeckujeme a polovinu dužiny nakrájíme na kousky. Rozmixujeme je tyčovým mixerem na pyré (můžeme přilít trochu vody).
- 2V hrnci přivedeme k varu balsamico s 50g cukru a zvolna vaříme do krémové konzistence.
- 3V pánvi na rozehřátém olivovém oleji opečeme dokřupava tofu nakrájené na nudličky. Vyjmeme na papírovou utěrku.
- 4Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky. V míse je smícháme s vinným octem, panenským olivovým olejem a citronovou šťávou. Zálivku mírně osladíme, osolíme a opepříme.
- 5Zbylé mango nakrájíme na plátky. Omytý polníček přidáme do mísy k zálivce a vše promícháme.
- 6Na talíře rozložíme vždy kopeček mangové pěny, na něj nakapeme balsamicový dresink a rozetřeme jej špejlí. Na tento podklad dáme trochu polníčku a ozdobíme plátky tofu a manga.
- 7Salát ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.