Salát z pomerančů a oliv
15 min.
Ingredience
- 900gramůPomeranče
- 150gramůOlivy zelené
- 75mililitrůOlej olivový
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceŘeřicha
- 8plátkůSalát hlávkový
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
25 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Česnek nakrájíme na nudličky, řeřichu posekáme, pomeranče oloupeme a pokrájíme na plátky, olivy rozpůlíme, listy salátu opláchneme, necháme okapat. Zálivku připravíme smícháním oleje s hořčicí, citronovou šťávou, solí, pepřem, česnekem a řeřichou.
- 2V míse promícháme pomeranče a olivy se zálivkou, pod fólií necháme v chladničce vychladit. Podáváme na listech salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.