Salát z pórku s holandskou omáčkou ála kari

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
29 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek omyjeme a pokrájíme ho na šikmé špalíčky silné asi 1 centimetr. Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a vhodíme do ní pórkové špalíčky a vaříme 5 minut.
  • 2
    Houby shiitake očistíme a pokrájíme na plátky. Na pánev vlijeme olej a vhodíme na ni houby. Opečeme je a pak odložíme stranou z plotny a necháme vychladnout.
  • 3
    Připravíme si omáčku. Na hlubší pánvi rozpustíme máslo, pak pánev odstavíme ze sporáku a slijeme tak, aby usazeniny z másla zůstaly na dně.
  • 4
    Do malého hrníčku vlijeme víno a ocet. Postavíme na plotnu a vaříme, dokud se tekutina v hrníčku ze dvou třetin neodpaří.
  • 5
    Do nerezové misky vyklepneme žloutky. Opepříme černým a cayenským pepřem, osolíme a přidáme kari koření. Na plotně si ohřejeme vodu, jakmile je vroucí, vložíme do hrnce nerezovou misku se žloutky a na vodní lázni je šleháme v krém.
  • 6
    Vývar z vína a octa scedíme přes síto a pak ho přidáváme ke žloutkovému krému a postupně ho do něj zašleháváme, dokud krém nezhoustne. Zašleháme ještě 2 lžíce smetany. Nakonec do krému postupně všleháváme i tekuté máslo.
  • 7
    Houby shiitake a pórek rozdělíme do talířů a pak přelijeme omáčkou. Nakonec posypeme nadrobno posekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.