Salát z prosa se sýrem a hroznovým vínem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
859 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
45 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
9 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninový vývar přivedeme k varu, přidáme proso a v zakrytém hrnci při mírné teplotě necháme bobtnat. Potom proso přendáme do mísy.
  • 2
    Hroznové víno omyjeme, bobule otrháme a rozpůlíme. Sýr oloupeme a nakrájíme na 1 cm velké kostky. Jarní cibulku očistíme. Kousek zelené části nakrájíme na kroužky a odložíme na stranu a zbytek nakrájíme na kostičky.
  • 3
    V míse smícháme proso s olejem, octem a citronovou šťávou. Přidáme hroznové víno, sýr a cibuli. Vše osolíme, opepříme a okořeníme koriandrem. Mísu zakryjeme a necháme hodinu odležet.
  • 4
    Salát rozdělíme na talíře a zdobíme odloženými kroužky jarní cibulky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.