Salát z prosa se sýrem a hroznovým vínem
40 min.
Ingredience
- 250gramůProso - obilky
- 600gramůHroznové víno
- 250gramůSýr Gruyére
- 6kusůCibulka jarní
- 75mililitrůOlej olivový
- 50mililitrůBalsamico ocet
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5litrVývar zeleninový
- 0,5lžičkaKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
859 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
45 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
9 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Zeleninový vývar přivedeme k varu, přidáme proso a v zakrytém hrnci při mírné teplotě necháme bobtnat. Potom proso přendáme do mísy.
- 2Hroznové víno omyjeme, bobule otrháme a rozpůlíme. Sýr oloupeme a nakrájíme na 1 cm velké kostky. Jarní cibulku očistíme. Kousek zelené části nakrájíme na kroužky a odložíme na stranu a zbytek nakrájíme na kostičky.
- 3V míse smícháme proso s olejem, octem a citronovou šťávou. Přidáme hroznové víno, sýr a cibuli. Vše osolíme, opepříme a okořeníme koriandrem. Mísu zakryjeme a necháme hodinu odležet.
- 4Salát rozdělíme na talíře a zdobíme odloženými kroužky jarní cibulky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.