Salát z růžičkové kapusty s naloženou mrkví a fetou
45 min.
Ingredience
- 30kusůKapusta růžičková
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 20kusůMrkev sterilovaná
- 500gramůSýr Feta
- 6kusůCibulka jarní
- 4lžíceMajoránka
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceMed včelí
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
8 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
25 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Růžičkovou kapustu nakrájíme na čtvrtky. Zastříkeneme ji slunečnicovým olejem, osolíme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 25 minut na 200 °C. Poté necháme vychladit.
- 2Fetu rozdrobíme.
- 3Česnek utřeme.
- 4Kapustu smícháme s naloženou mrkví, fetou, nasekanými jarními cibulkami a majoránkou.
- 5V malé misce si připravíme zálivku – vyšleháme česnek, med, 3 lžíce nálevu z mrkve, citronovou šťávu a olivový olej. Osolíme a opepříme.
- 6Dresink přelijeme přes kapustovou směs a podle chuti ještě osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.