Salát z rýže a hrášku
30 min.
Ingredience
- 12gramůCukr moučkový
- 70mililitrůOcet vinný
- 150mililitrůVoda pitná
- 120gramůRýže loupaná
- 120gramůHrášek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 5gramůEstragon
- 5gramůKerblík
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Hrášek vaříme ve slané vodě 15 minut, scedíme, necháme okapat a také vychladnout.
- 2Smícháme ocet s vodou, přidáme cukr a ochutíme špetkou soli a pepře, přisypeme posekaný estragon a kerblík.
- 3Rýži smícháme s hráškem a zalijeme octovou zálivkou. Salát podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.