Salát z rýžových nudlí, masa a zeleniny - Kungžung ttokboki
135 min.
Ingredience
- 4gramyOlej sezamový
- 100gramůHovězí kýta
- 20gramůDýně
- 50gramůCibule
- 15gramůPaprika zelená
- 20gramůPaprika červená
- 60gramůFazole mungo
- 50mililitrůVoda pitná
- 4gramySůl
- 1kusVejce slepičí
- 13mililitrůOlej stolní
- 300gramůRýžový papír
- 50gramůShiitake houby
- Kořenící omáčka
- 18mililitrůOmáčka sójová
- 6gramůCukr krupice
- 6gramůMed včelí
- 4,5gramyCibulka jarní
- 2,8gramyČesnek
- 4mililitryOlej sezamový
- 50mililitrůVoda pitná
- Marináda
- 18mililitrůOmáčka sójová
- 6gramůCukr krupice
- 4,5gramyCibulka jarní
- 2,8gramyČesnek
- 0,3gramPepř černý mletý
- 4mililitryOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
22 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rýžové těsto spaříme na chvilku v páře, aby nebylo suché a potom ho rozválíme a nakrájíme ho na nudle, které smícháme se sezamovým olejem. Maso opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme ho v utěrce a nakrájíme ho na proužky, velké jako nudle. Houby a dýni namočíme na hodinu do studené vody a potom nakrájíme na stejně velké kousky jako maso a nudle. Cibuli a papriku očistíme a narájíme na stejné kousky, jako předchozí přísady. Z fazolek Mungo odkrojíme výhonky a ty propláchneme pod tekoucí vodou.
- 2Na pánvi necháme na oleji ztuhnout celé vejce, které rozkrájíme stejně jako ostatní potraviny.
- 3Z uvedených ingrediencí přpravíme kořenící omáčky.
- 4Výhonky mungo spaříme 2 minuty ve vroucí vodě a vodu scedíme. Cibuli, dýni a papriky orestujeme na pánvi.
- 5Houby a maso ochutíme marinádou a osmažíme je na střední teplotě. Připravené nudle z rýžového těsta chutíme kořenící omáčkou a orestujeme je na pánvi, když jsou orestované ze všech stran přidáme k nim kousky všech ostatních, připravených potravin a chvilku restujeme - asi 30 sekund. Na závěr vmícháme do salátu připravené vaječné nudličky. Salát podáváme teplý v miskách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.