Salát z těstovin s gorgonzolou
25 min.
Ingredience
- 2lžíceBalsamico ocet
- 220gramůTěstoviny Farfalle
- 2lžíceOlej z vlašských ořechů
- 4lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 220gramůSýr Gorgonzola
- 120gramůOřechy vlašské
- 1špetkaPepř černý mletý
- 280gramůSalát hlávkový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
32 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve větším hrnci vaříme v osolené vodě těstoviny na skus, poté scedíme a necháme vychladnout.
- 2V mezičase připravíme zálivku smícháním olejů, octa, soli a pepře.
- 3Do velké mísy rozložíme listy salátu (je možné použít několik druhů salátu), vsypeme odkapané těstoviny, půlky vlašských ořechů a gorgonzolu nakrájenou na kostky. Salát zalijeme zálivkou, promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.