Salát z těstovin s olivami a ančovičkami

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
866 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
42 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme pokrájené fazolky, aby zachovaly barvu. Hned po uvaření je vložíme do studené vody a poté necháme odkapat. Ve vodě z fazolek uvaříme těstoviny na skus.
  • 2
    V mezičase na olivovém oleji opečeme filety tuňáka (z každé strany asi dvě minuty). Tuňáka před grilováním opepříme, osolíme a potřeme olejem. Hotového tuňáka dáme vychladnout.
  • 3
    Do velké mísy vsypeme okapané těstoviny, rajčátka, fazolky, ančovičky bez nálevu, vypeckované a rozpůlené olivy, posekanou petrželku, citronovou šťávu, podle potřeby osolíme, opepříme a dáme vychladit. Na závěr do salátu vmícháme tuňáka, z něhož jsme odstranili kůži a nakrájeli.
  • 4
    Salát podáváme v míse vyložené čekankovými listy (cca 10 listů).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.