Salát z těstovin s olivami a ančovičkami
45 min.
Ingredience
- 120gramůFazolové lusky zelené
- 220gramůTěstoviny Fusilli - tříbarevné
- 700gramůTuňák obecný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůOlivy černé
- 6kusůAnčovičky konzervované
- 3lžícePetržel - nať
- 100mililitrůOlej olivový
- 10kusůČekanka
- 2lžíceCitronová šťáva
- 6kusůRajčata Cherry
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
866 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
42 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme pokrájené fazolky, aby zachovaly barvu. Hned po uvaření je vložíme do studené vody a poté necháme odkapat. Ve vodě z fazolek uvaříme těstoviny na skus.
- 2V mezičase na olivovém oleji opečeme filety tuňáka (z každé strany asi dvě minuty). Tuňáka před grilováním opepříme, osolíme a potřeme olejem. Hotového tuňáka dáme vychladnout.
- 3Do velké mísy vsypeme okapané těstoviny, rajčátka, fazolky, ančovičky bez nálevu, vypeckované a rozpůlené olivy, posekanou petrželku, citronovou šťávu, podle potřeby osolíme, opepříme a dáme vychladit. Na závěr do salátu vmícháme tuňáka, z něhož jsme odstranili kůži a nakrájeli.
- 4Salát podáváme v míse vyložené čekankovými listy (cca 10 listů).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.