Salát z těstovin se sýrem bocconcini, chřestem a oreganem
40 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůRajčata Cherry
- 350gramůTěstoviny Conchiglie
- 155gramůChřest bílý
- 200gramůSýr Bocconcini
- 4lžíceOlej z vlašských ořechů
- 1lžíceOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOregano sušené
- 1lžíceBalsamico ocet
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
19 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
993 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Chřest nakrájíme na malé kousky, krátce povaříme, vyjmeme a zchladíme v ledové vodě. Jakmile vychladne,zcedíme jej a necháme okapat.
- 3V salátové míse smícháme těstoviny, chřest, na tenké plátky nakrájený sýr, na čtvrtiny nakrájená rajčata a lístky čerstvého oregana.
- 4Salát pokapeme zálivkou, na kterou rozšleháme ořechový olej, oba octy, sůl a pepř. Dobře promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.