Salát z uzeného jazyka s vařenými kroupami
40 min.
Ingredience
- 400gramůKroupy ječné
- 200gramůVepřový jazyk uzený
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 5kusůCibulka jarní
- 50gramůMajoránka čerstvá
- 1špetkaMajoránka
- 3lžíceHořčice
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- Na salát
- 1kusSalát hlávkový
- 1lžíceOlej olivový
- 8kusůRajčata Cherry
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
23 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
13 g
Cukr
550 mg
Postup přípravy
- 1Uzený jazyk si rozkrájíme na malé nudličky, kousek si ho potom necháme stranou na ozdobu. Jarní cibulku si nasekáme na kolečka a část si také necháme stranou pro ozdobení. Předem namočené kroupy si uvaříme doměkka. Česnek prolisujeme a přidáme do krup, vložíme do krup také hořčici, olej, sušenou majoránku, kterou jsme rozetřeli v prstech a pár lístků čerstvé majoránky. Ke kroupové směsi přidáme nudličky z uzeného jazyka a pokrájenou cibulku a promícháme. Nakonec osolíme a opepříme.
- 2Na talíř vložíme listy z hlávkového salátu, na které servírujeme kupičky salátu z uzeného jazyka a krup a zakapeme šťávou z 1/2 citronu. Přidáme k salátu rozkrájená cherry rajčata. Zdobíme zbytkem uzeného jazyka a cibulky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.