Salát z uzeného jazyka s vařenými kroupami

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
23 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
13 g
Cukr
550 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uzený jazyk si rozkrájíme na malé nudličky, kousek si ho potom necháme stranou na ozdobu. Jarní cibulku si nasekáme na kolečka a část si také necháme stranou pro ozdobení. Předem namočené kroupy si uvaříme doměkka. Česnek prolisujeme a přidáme do krup, vložíme do krup také hořčici, olej, sušenou majoránku, kterou jsme rozetřeli v prstech a pár lístků čerstvé majoránky. Ke kroupové směsi přidáme nudličky z uzeného jazyka a pokrájenou cibulku a promícháme. Nakonec osolíme a opepříme.
  • 2
    Na talíř vložíme listy z hlávkového salátu, na které servírujeme kupičky salátu z uzeného jazyka a krup a zakapeme šťávou z 1/2 citronu. Přidáme k salátu rozkrájená cherry rajčata. Zdobíme zbytkem uzeného jazyka a cibulky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.