Salát z žampionů a lusků
21 min.
Ingredience
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůHrachové lusky
- 120gramůMajonéza
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 100gramůZakysaná smetana
- 20gramůKerblík
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 50gramůPetržel kudrnka
- 50gramůPažitka
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé žampiony nakrájíme na jemné plátky, vložíme do cedníku a i s ním ponoříme na 20 vteřin do vroucí vody, vyjmeme a necháme okapat.
- 2Hrachové lusky také namočíme na 20 vteřin do vroucí vody, propláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Okapané nakrájíme šikmo přes lusk na 3 díly.
- 3V misce smícháme majonézu, citrónovou šťávu, zakysanou smetanu s bylinkami, solí a pepřem. Žampiony a nakrájené lusky smícháme a rozložíme na ploché misce, zalijeme připravenou omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.