Salát z žampionů a lusků

21 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé žampiony nakrájíme na jemné plátky, vložíme do cedníku a i s ním ponoříme na 20 vteřin do vroucí vody, vyjmeme a necháme okapat.
  • 2
    Hrachové lusky také namočíme na 20 vteřin do vroucí vody, propláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Okapané nakrájíme šikmo přes lusk na 3 díly.
  • 3
    V misce smícháme majonézu, citrónovou šťávu, zakysanou smetanu s bylinkami, solí a pepřem. Žampiony a nakrájené lusky smícháme a rozložíme na ploché misce, zalijeme připravenou omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.