Salát ze skopových a telecích nožiček
200 min.
Ingredience
- Zálivka
- 150mililitrůVoda pitná
- 70mililitrůOcet vinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 10gramůCukr moučkový
- 1lžíceHořčice
- 1kusCibule
- 300gramůSkopové nožičky
- 300gramůTelecí nožičky
- 30gramůKarotka
- 1kusBobkový list
- 5gramůTymián čerstvý
- 10gramůPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 5kusůPepř černý celý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
4 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
706 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nožičky vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Jakmile se voda začne vařit, přidáme cibuli, karotku, bobkový list, větvičku tymiánu, petrželku, osolíme a opepříme. Vaříme 3 hodiny.
- 2Maso obereme, nakrájíme na plátky a zalijeme ochucenou octovou zálivkou.
- 3Zálivku připravíme tak, že naředíme ocet vodou, přisypeme cukr, špetku soli a pepře, vmícháme lžíci pikantní hořčice.
- 4Vývar použijeme na polévku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.