Salát ze šunky a artyčoků

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Necháme okapat srdíčka artyčoků a poté je rozkrájíme na čtvrtky a dáme do mísy. Na 8 dílů pokrájíme rajčata. Sušená rajčata pokrájíme na proužky. Šunku též pokrájíme na proužky a dáme vše do mísy společně s rozpůlenými olivami.
  • 2
    Pár listů bazalky uschováme v celku, ostatní roztrháme na malé kousky a přidáme do mísy.
  • 3
    Do skleničky se šroubovacím uzávěrem dáme olej, česnek, hořčici, vinný ocet, sůl, pepř a med. Skleničkou třeseme, aby se vše promíchalo.
  • 4
    Salát přelijeme zálivkou a promícháme. Podáváme ozdobené s několika lístky bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.