Salát ze šunky a artyčoků
25 min.
Ingredience
- 275gramůArtyčoky
- 4kusyRajčata
- 25gramůRajčata sušená sterilovaná
- 40gramůŠunka parmská
- 25gramůOlivy černé
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžíceOcet vinný
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžíceHořčice
- 1lžičkaMed včelí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1lžíceBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Necháme okapat srdíčka artyčoků a poté je rozkrájíme na čtvrtky a dáme do mísy. Na 8 dílů pokrájíme rajčata. Sušená rajčata pokrájíme na proužky. Šunku též pokrájíme na proužky a dáme vše do mísy společně s rozpůlenými olivami.
- 2Pár listů bazalky uschováme v celku, ostatní roztrháme na malé kousky a přidáme do mísy.
- 3Do skleničky se šroubovacím uzávěrem dáme olej, česnek, hořčici, vinný ocet, sůl, pepř a med. Skleničkou třeseme, aby se vše promíchalo.
- 4Salát přelijeme zálivkou a promícháme. Podáváme ozdobené s několika lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.