Salát ze sušené tresky
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 5kusůAnčovičky konzervované
- 4kusyBrambory
- 1kusPórek
- 800gramůTreska sušená
- 1kusCeler řapíkatý
- 60gramůPetržel - nať
- 30mililitrůOcet vinný červený
- 45mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 25gramůKapary
- 1kusMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
22 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nabobtnalou tresku zbavíme kůže a kostí, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Do hrnce dáme celer, cibuli, pórek a mrkev. Vše nahrubo nakrájené, přidáme rybu, zalijeme dostatečným množstvím vody a při střední teplotě vaříme doměkka. Vše vyjmeme a necháme okapat a dáme do mísy. Zalijeme mlékem a necháme 2 hodiny marinovat.
- 2Mezitím uvaříme brambory, oloupeme je a pokrájíme na kousky. Nasekáme společně petrželku s česnekem, vykostíme ančovičky, kapary také nasekáme. Všechno dáme do mísy, přilijeme ocet, olej a vymícháme hladkou hmotu.
- 3Přimícháme brambory, scezenou tresku, vše zalijeme připravenou zálivkou, osolíme a před podáváním necháme 2 hodiny uležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.