Salát ze syrového zelí
25 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej salátový
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPetržel - nať
- 700gramůZelí hlávkové bílé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
80 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyté zelí nakrájíme na nudličky, osolíme a promícháme. Necháme 1 hodinu odpočinout na chladném místě.
- 2Potom přidáme ocet, 2 lžíce vody, olej, cukr a vše dobře promícháme.
- 3Salát upravíme na mísu a ozdobíme snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 3. 10. 2015
Salát ze syrového zelí
Tento a podobné zelné saláty dělávám opravdu často. Voda není třeba , vše de dá promíchat už ze začátku kromě oleje, a nechat odležet. Pokud mám salát jako přílohu k nějakéhu tučnějšímu jídlu, tak už pak olej nedávám. Dochucuji podle své chuti. Do tohoto základního salátu se dá přidávat různá zelenina, např paprika, cibule, červená řepa, mrkev, sterilovaný kopr, křen a pokaždé je salát chuťově jiný. Za sebe můžu doporučit.