Salát ze syrového zelí

25 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
80 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté zelí nakrájíme na nudličky, osolíme a promícháme. Necháme 1 hodinu odpočinout na chladném místě.
  • 2
    Potom přidáme ocet, 2 lžíce vody, olej, cukr a vše dobře promícháme.
  • 3
    Salát upravíme na mísu a ozdobíme snítkou petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 3. 10. 2015
Salát ze syrového zelí
Tento a podobné zelné saláty dělávám opravdu často. Voda není třeba , vše de dá promíchat už ze začátku kromě oleje, a nechat odležet. Pokud mám salát jako přílohu k nějakéhu tučnějšímu jídlu, tak už pak olej nedávám. Dochucuji podle své chuti. Do tohoto základního salátu se dá přidávat různá zelenina, např paprika, cibule, červená řepa, mrkev, sterilovaný kopr, křen a pokaždé je salát chuťově jiný. Za sebe můžu doporučit.