Salátová polévka s rýží
30 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceRýže loupaná
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5gramůPetržel - nať
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusCibule
- 1kusSalát hlávkový
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na másle mírně opražíme propláchnutou rýži, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji.
- 2Salát omyjeme, nakrájíme na proužky a přidáme k ostatnímu. Přilijeme vývar a povaříme asi 12 minut do změknutí rýže.
- 3Po odstavení z ohně přimícháme do polévky žloutky rozmíchané ve smetaně a nasekanou petrželku.
- 4Podáváme s toasty nebo s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.