Salátové závitky s mletým masem

75 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
39 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlávkový salát spaříme v horké osolené vodě, rozdělíme na jednotlivé listy a na utěrce necháme osušit rozložené. Vybereme 8 největších listů, urovnáme je a na ně naskládáme zbývající listy.
  • 2
    Na másle opečeme mleté maso, přidáme cibuli nadrobno, šalvěj a necháme 5 minut podusit. Zaprášíme moukou, zředíme polovinou vývaru, osolíme, opepříme a necháme na mírném ohni zakryté dusit 10 minut. Nakonec vmícháme uvařené brambory nakrájené na kostičky a promícháme. Vzniklou náplň navršíme na salátové listy, zavineme a ovážeme nití. Na lžíci oleje krátce podusíme nasekanou petrželovou nať, na ni vložíme závitky, zalijeme zbylým vývarem a zakryté necháme dusit 20 minut. Hotové závitky vyjmeme a uchováme v teple, výpek svaříme na polovinu množství a zalijeme ho smetanou smíchanou se sýrem a krátce povaříme. Porce závitků podáváme přelité omáčkou a ozdobíme snítkou petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.