Salátové závitky s mletým masem
75 min.
Ingredience
- 2kusySalát hlávkový
- 2litryVoda pitná
- 7gramůSůl
- Na závitky
- 30gramůMáslo čerstvé
- 300gramůMaso mleté - mix
- 1kusCibule
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4decilitryVývar zeleninový
- 7gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 150gramůBrambory vařené
- 20mililitrůOlej olivový
- 20gramůPetržel - nať
- 1decilitrSmetana 16% (pochoutková)
- 40gramůSýr Eidam cihla 40%
- 20gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
39 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hlávkový salát spaříme v horké osolené vodě, rozdělíme na jednotlivé listy a na utěrce necháme osušit rozložené. Vybereme 8 největších listů, urovnáme je a na ně naskládáme zbývající listy.
- 2Na másle opečeme mleté maso, přidáme cibuli nadrobno, šalvěj a necháme 5 minut podusit. Zaprášíme moukou, zředíme polovinou vývaru, osolíme, opepříme a necháme na mírném ohni zakryté dusit 10 minut. Nakonec vmícháme uvařené brambory nakrájené na kostičky a promícháme. Vzniklou náplň navršíme na salátové listy, zavineme a ovážeme nití. Na lžíci oleje krátce podusíme nasekanou petrželovou nať, na ni vložíme závitky, zalijeme zbylým vývarem a zakryté necháme dusit 20 minut. Hotové závitky vyjmeme a uchováme v teple, výpek svaříme na polovinu množství a zalijeme ho smetanou smíchanou se sýrem a krátce povaříme. Porce závitků podáváme přelité omáčkou a ozdobíme snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.