Salátové závitky se sezamovými nudlemi
30 min.
Ingredience
- 2kusyKachní prsa
- 4lžíceVíno rýžové čínské
- 2lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 1lžíceCukr krupice
- 0,5kusOkurka salátová
- 2kusyChilli paprička
- 2lžíceOcet rýžový
- 115gramůNudle rýžové
- 1lžíceOlej sezamový
- 1lžíceSezam - semena
- 1špetkaKoriandr čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOmáčka sójová
- 12kusůSalát hlávkový
- 2lžíceCibule červená
- 3špetkySůl
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
10 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi rozpálíme olej. Vložíme kachní prsíčka kůží dolů a dozlatova orestujeme. Maso obrátíme a osmahneme i z druhé strany. Vyndáme je, opláchneme od oleje proudem teplé vody a necháme okapat.
- 2Ve velkém hrnci smícháme saké se sójovou omáčkou, cukrem a mirinem. Zahříváme, až se směs začne vařit, přidáme kachní prsíčka kůží dolů, a na mírném plameni povaříme 5 minut. Hrnec odstavíme a necháme vychladnout.
- 3Studené maso vyndáme z hrnce, dáme na prkénko a nakrájíme na tenké plátky. Hrnec vrátíme na sporák a omáčku vaříme nad mírným ohněm do zhoustnutí.
- 4Smícháme v misce okurku nakrájenou na kostičky s nahrubo nasekanou červenou cibulí, rýžovým octem, chilli papričkami a odložíme stranou.
- 5Tři minuty povaříme v hrnci s vařící osolenou vodou nudle. Jakmile budou měkké, scedíme, opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté dáme do misek, pokapeme sezamovým olejem a posypeme sezamovými semínky, ochutíme solí, pepřem a promícháme.
- 6Nalijeme do nádoby omáčku a koriandrové lístky nasypeme do misky. Podáváme jako přílohu spolu s miskou nudlí a miskou okurkového salátu. Na talíře dáme salátové listy a plátky kachního masa.
- 7Několik plátků masa s trochou nudlí, omáčkou a bylinkami vložíme na salátové listy. Naplněné listy srolujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.