Salsa ohnivá

30 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
175 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
15 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z chilli papričky odstraníme stopku a semínka, nakrájíme ji nadrobno a dáme do velké mísy. Z druhé chilli papričky uděláme ozdobný květ. Nařízneme ostrým nožem papričku od stopky po celé délce, ale stopku ponecháme. Papričku vložíme do studené vody, aby se rozevřela. Přidáme citronovou šťávu. Rozřízneme avokáda a vyndáme pecky. Dužinu přidáme do mísy a rozmačkáme vidličkou.
  • 2
    Rajčata a okurku nakrájíme na jemno a přidáme do směsi s rozetřeným stroužkem česneku. Přidáme tabasko, pepř a sůl. Promícháme, dáme do servírovací mísy. Ozdobíme plátky citronu a květem z chilli papričky.
  • 3
    Mísu položíme na velký talíř, obložíme tortillovými lupínky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.