Salsa ohnivá
30 min.
Ingredience
- 2kusyChilli paprička
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2kusyAvokádo
- 100gramůOkurka salátová
- 2kusyRajčata
- 1špetkaTabasco
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůLupínky kukuřičné
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
175 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
15 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z chilli papričky odstraníme stopku a semínka, nakrájíme ji nadrobno a dáme do velké mísy. Z druhé chilli papričky uděláme ozdobný květ. Nařízneme ostrým nožem papričku od stopky po celé délce, ale stopku ponecháme. Papričku vložíme do studené vody, aby se rozevřela. Přidáme citronovou šťávu. Rozřízneme avokáda a vyndáme pecky. Dužinu přidáme do mísy a rozmačkáme vidličkou.
- 2Rajčata a okurku nakrájíme na jemno a přidáme do směsi s rozetřeným stroužkem česneku. Přidáme tabasko, pepř a sůl. Promícháme, dáme do servírovací mísy. Ozdobíme plátky citronu a květem z chilli papričky.
- 3Mísu položíme na velký talíř, obložíme tortillovými lupínky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.