Salsa texicana
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůRajčata
- 1kusPaprika červená
- 2kusyFeferony
- 50mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžícePetržel - nať
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
66 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rajčata oloupeme, zbavíme zrníček a dužinu nahrubo nasekáme. Očištěnou papriku opečeme, oloupeme, odstraníme semínka a lusk nadrobno nakrájíme. Feferonky zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky.
- 2Rajčata, feferonky, papriku, cibuli, stroužek česneku, rajčatový protlak a vývar povaříme asi 10 minut.
- 3Nakonec omáčku mírně osladíme, osolíme, opepříme a přisypeme nasekanou petrželku. Necháme chladit asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.