Salsa Verde
15 min.
Ingredience
- 1lžíceKapary sterilované
- 150mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 10kusůMáta
- 2kusyAnčovičky konzervované
- 10kusůBazalka
- 2hrstiPetržel - nať
- 0,5lžičkaOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
40 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
750 mg
Cukr
110 mg
Postup přípravy
- 1Do mixéru vložíme petrželku, bazalku, mátu, prolisovaný česnek, hořčici, slité kapary, ančovičkové filety, ocet, olej a rozmixujeme na hladkou kaši.
- 2Ochutíme solí a pepřem. Zakryjeme a při pokojové teplotě necháme půl hodiny odpočinout.
- 3Salsu podáváme při pokojové teplotě ke grilovanému masu nebo zelenině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.