Saltimcocca s parmezánem
110 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 600gramůTelecí kýta
- 60gramůŠunka parmská
- 100gramůAnglická slanina
- 12mililitrůOlej olivový
- 120gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůVíno bílé
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 60gramůCeler - nať
- 24mililitrůHořčice
- 120gramůMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
44 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Celer oloupeme, pokrájíme na menší kousky a necháme 10 minut spařit ve vroucí vodě. Poté slijeme a necháme okapat.
- 2Cibuli a mrkev očistíme a pokrájíme na drobnější kousky.
- 3Česnek utřeme. Maso osolíme, opepříme.
- 4Každý z řízků natřeme na jedné straně hořčicí, přidáme plátek šunky.
- 5Slaninu nakrájíme na kostičky, osmahneme na pánvi do zlatova, smícháme s pokrájenou mrkví a cibulí.
- 6Směsí poklademe šunku na řízcích. Plátky srolujeme a zajistíme nití. Neutahujeme příliš silně.
- 7Závitky osmažíme na rozpáleném oleji. Vyjmeme a necháme stranou.
- 8Zbytek zeleninové směsi se slaninou dáme na rozpálené máslo, přilijeme víno a necháme podusit. Osolíme a opepříme dle chuti.
- 9Do vařící se omáčky přendáme závitky a vše dusíme 60 minut.
- 10Víno doléváme dle potřeby.
- 11Po uvaření ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.