Saltimcocca s parmezánem

110 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
44 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celer oloupeme, pokrájíme na menší kousky a necháme 10 minut spařit ve vroucí vodě. Poté slijeme a necháme okapat.
  • 2
    Cibuli a mrkev očistíme a pokrájíme na drobnější kousky.
  • 3
    Česnek utřeme. Maso osolíme, opepříme.
  • 4
    Každý z řízků natřeme na jedné straně hořčicí, přidáme plátek šunky.
  • 5
    Slaninu nakrájíme na kostičky, osmahneme na pánvi do zlatova, smícháme s pokrájenou mrkví a cibulí.
  • 6
    Směsí poklademe šunku na řízcích. Plátky srolujeme a zajistíme nití. Neutahujeme příliš silně.
  • 7
    Závitky osmažíme na rozpáleném oleji. Vyjmeme a necháme stranou.
  • 8
    Zbytek zeleninové směsi se slaninou dáme na rozpálené máslo, přilijeme víno a necháme podusit. Osolíme a opepříme dle chuti.
  • 9
    Do vařící se omáčky přendáme závitky a vše dusíme 60 minut.
  • 10
    Víno doléváme dle potřeby.
  • 11
    Po uvaření ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.