Šalvějové rizoto
35 min.
Ingredience
- 120gramůRýže loupaná
- 120gramůCibule
- 60gramůSýr Parmezán
- 40gramůŠunka parmská
- 15gramůŠalvěj čerstvá
- 500mililitrůVývar slepičí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
22 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, Parmezán pokrájíme na tenké plátky, parmskou šunku na proužky. Vývar nalijeme do rendlíku a zahřejeme. Přidáme lístky máty a necháme louhovat. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Přisypeme rýži, orestujeme, zalijeme polovinou vývaru se šalvějí a za stálého míchámí zvolna vaříme. Až se vývar zcela vsákne, přilijeme druhou polovinu. Vaříme až do úplného vstřebání vývaru. Hrnec odstavíme, přimícháme máslo, podle chuti osolíme a opepříme. Proužky šunky smícháme s rýží, upravíme na talíře a obložíme plátky Parmezánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.