Samoborské vepřové kotlety
65 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 500gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 4stroužkyČesnek
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
34 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
50 mg
Postup přípravy
- 1Omyté kotlety naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na sádle. Kotlety urovnáme do kastrolu.
- 2Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, osolíme a vložíme do pekáče. Zalijeme je sádlem, ve kterém jsme opékali kotlety a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 3Oloupaný česnek nadrobno nasekáme a osmahneme na lžíci sádla. Přilijeme trochu vody, rozmícháme a nalijeme na kotlety. Na maso narovnáme pečené brambory, přiklopíme a zvolna dusíme asi 15 minut.
- 4Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.