Sardelová omáčka k zeleninovým tyčinkám
40 min.
Ingredience
- 500gramůCeler řapíkatý
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 200gramůFenykl sladký - hlíza
- 200gramůCuketa
- 100mililitrůOlej olivový
- 40gramůMáslo čerstvé
- 30gramůPetržel - nať
- 5gramůPepř černý mletý
- 40gramůKapary
- 150gramůMrkev kořen
- 100gramůSardelová pasta
- 30gramůČesnek
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
40 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Celer omyjeme, mrkev oloupeme, papriku rozpůlíme a odstraníme semeníky. Fenykl rozpůlíme a vykrojíme košťál. Celer, mrkev, papriku, fenykl a cukety nakrájíme na kousky dlouhé asi 10 cm, zabalíme do vlhké utěrky a odložíme do chladu.
- 2Jemně nasekáme sardelky, česnek a kapary. Rozehřejeme 4 lžíce olivového oleje a česnek na něm osmažíme do sklovita. Přidáme sardelky a za stálého míchání podusíme 2 minuty. Před podáváním vmícháme zbývající olivový olej, kapary a máslo, necháme krátce povařit. Hustou bílou omáčku zjemníme nasekanou petrželkou, ochutíme pepřem a solí a podáváme k zelenině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.