Sardelová omáčka k zeleninovým tyčinkám

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
40 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celer omyjeme, mrkev oloupeme, papriku rozpůlíme a odstraníme semeníky. Fenykl rozpůlíme a vykrojíme košťál. Celer, mrkev, papriku, fenykl a cukety nakrájíme na kousky dlouhé asi 10 cm, zabalíme do vlhké utěrky a odložíme do chladu.
  • 2
    Jemně nasekáme sardelky, česnek a kapary. Rozehřejeme 4 lžíce olivového oleje a česnek na něm osmažíme do sklovita. Přidáme sardelky a za stálého míchání podusíme 2 minuty. Před podáváním vmícháme zbývající olivový olej, kapary a máslo, necháme krátce povařit. Hustou bílou omáčku zjemníme nasekanou petrželkou, ochutíme pepřem a solí a podáváme k zelenině.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.