Sardinková pomazánka
15 min.
Ingredience
- 150gramůSardinky v oleji
- 1kusMrkev kořen
- 30gramůPetržel - nať
- 2lžíceMajonéza
- 1lžíceHořčice
- 3mililitryCitronová šťáva
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
127 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
640 mg
Postup přípravy
- 1Mrkev a celer oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Petrželovou nať jemně nasekáme.
- 2Konzervu se sardinkami otevřeme a vysypeme ryby do misky, kde je důkladně vidličkou rozmačkáme. K sardinkám přidáme připravenou mrkev, celer, petrželovou nať a všechny suroviny dobře vařečkou promícháme. Nakonec pomazánku dochutíme solí a pepřem. Vmícháme podle chuti hořčici, majonézu a citrónovou šťávu a opět dobře zamícháme.
- 3Hotovou pomazánku ve vhodné nádobě uchováváme v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.