Sardinky plněné cibulovou směsí a marinované
35 min.
Ingredience
- 8kusůSardinka obecná
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 6lžicOcet vinný červený
- 8lžicOlej olivový
- 125mililitrůVíno červené
- 50gramůTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 1kusFeferony
- 2kusyRajčata
- 4kusyBílá cibulka
- 50gramůBazalka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
162 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Sardinky omyjeme ve vodě a osušíme na utěrce. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej a nasekanou cibuli a česnek na ni vhodíme. Počkáme, dokud nezesklovatí, a pak přidáme nasekanou petrželku.
- 2Sardinky osolíme a opepříme. Vnitřek břicha potom naplníme opečenou směsí cibule a česneku. V misce s moukou jednotlivé ryby obalíme. Na pánvi rozpálíme olej a vložíme na něj naplněné a obalené sardinky. Opečeme je z obou stran. Potom je vyndáme z pánve a vložíme do větší nádoby.
- 3Na pánev s připečeninami vlijeme ocet a víno a tím připečeniny rozředíme. Pak do směsi octa a vína přidáme tymián, bobkový list a nadrobno nasekanou feferonku. Směsí potom zalijeme sardinky v nádobě. Přikryjeme nádobu alobalem a vložíme do ledničky, kde sardinky necháme minimálně jeden den marinovat.
- 4Než budeme sardinky servírovat, spaříme ve vroucí vodě rajčata a oloupeme z nich slupky. Oddělíme od nich semínka a pak dužinu pokrájíme na drobné kostičky. Bílé cibule oloupeme a pokrájíme na kolečka. Servírujeme studené sardinky posypané rajčatovými kostičkami a cibulovými kolečky. Nakonec zasypeme ještě nadrobno posekanou bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.