Sardinky plněné cibulovou směsí a marinované

35 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
162 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sardinky omyjeme ve vodě a osušíme na utěrce. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej a nasekanou cibuli a česnek na ni vhodíme. Počkáme, dokud nezesklovatí, a pak přidáme nasekanou petrželku.
  • 2
    Sardinky osolíme a opepříme. Vnitřek břicha potom naplníme opečenou směsí cibule a česneku. V misce s moukou jednotlivé ryby obalíme. Na pánvi rozpálíme olej a vložíme na něj naplněné a obalené sardinky. Opečeme je z obou stran. Potom je vyndáme z pánve a vložíme do větší nádoby.
  • 3
    Na pánev s připečeninami vlijeme ocet a víno a tím připečeniny rozředíme. Pak do směsi octa a vína přidáme tymián, bobkový list a nadrobno nasekanou feferonku. Směsí potom zalijeme sardinky v nádobě. Přikryjeme nádobu alobalem a vložíme do ledničky, kde sardinky necháme minimálně jeden den marinovat.
  • 4
    Než budeme sardinky servírovat, spaříme ve vroucí vodě rajčata a oloupeme z nich slupky. Oddělíme od nich semínka a pak dužinu pokrájíme na drobné kostičky. Bílé cibule oloupeme a pokrájíme na kolečka. Servírujeme studené sardinky posypané rajčatovými kostičkami a cibulovými kolečky. Nakonec zasypeme ještě nadrobno posekanou bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.