Sardinky plněné špenátem a piniovými oříšky
40 min.
Ingredience
- 8kusůSardinka obecná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusŠalotka
- 170gramůŠpenát listový čerstvý
- 2lžíceStrouhanka
- 1lžíceLimetková šťáva
- 1lžíceRozinky tmavé
- 1lžíceOříšky piniové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
17 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
532 mg
Postup přípravy
- 1Na 220 stupňů Celsia předehřejeme troubu. Odstraníme tupou stranou nože ve směru od ocasu šupiny. Odřízneme hlavu, sardinky podélně rozkrojíme a vykucháme. Rozevřeme je a položíme kůží dolů. Palcem postupně tlačíme na páteř a uvolníme ji po kouscích. Nařízneme v ocasní části páteř, ale ocas neodstraňujeme. Opláchneme maso a otřeme. Okořeníme a přidáme lžíci oleje.
- 23 minuty smažíme dozlatova v pánvi ve zbytku oleje piniová jádra a šalotku. Sundáme pánev ze sporáku, přidáme špenát, hrozinky, lžíci strouhanky a limetkovou šťávu. Okořeníme a směs roztíráme z vnitřní strany na sardinky.
- 3Rozložíme sardinky do pekáče, posypeme zbytkem strouhanky a 10 minut pečeme, dokud nejsou opečené dozlatova. Poté podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.