Sardinky plněné špenátem a piniovými oříšky

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
17 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
532 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na 220 stupňů Celsia předehřejeme troubu. Odstraníme tupou stranou nože ve směru od ocasu šupiny. Odřízneme hlavu, sardinky podélně rozkrojíme a vykucháme. Rozevřeme je a položíme kůží dolů. Palcem postupně tlačíme na páteř a uvolníme ji po kouscích. Nařízneme v ocasní části páteř, ale ocas neodstraňujeme. Opláchneme maso a otřeme. Okořeníme a přidáme lžíci oleje.
  • 2
    3 minuty smažíme dozlatova v pánvi ve zbytku oleje piniová jádra a šalotku. Sundáme pánev ze sporáku, přidáme špenát, hrozinky, lžíci strouhanky a limetkovou šťávu. Okořeníme a směs roztíráme z vnitřní strany na sardinky.
  • 3
    Rozložíme sardinky do pekáče, posypeme zbytkem strouhanky a 10 minut pečeme, dokud nejsou opečené dozlatova. Poté podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.