Sardinky se špenátem
35 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kilogramSardinka obecná
- 1200gramůŠpenát listový čerstvý
- 2kusyVejce slepičí
- 80mililitrůOlej olivový
- 50gramůStrouhanka
- 900gramůBrambory pečené
- 70gramůSýr Ementál (Primátor)
- 10gramůČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
38 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
17 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Sardinky pečlivě omyjeme, posypeme solí a pepřem.
- 2Špenát posekáme nahrubo, vložíme do hrnce, přilijeme olivový olej, přidáme prolisovaný česnek, podusíme asi 5 minut, přidáme rozšlehaná vejce, dobře se špenátem promícháme a překlopíme do pekáčku. Na špenát vyrovnáme sardinky, posypeme strouhankou, strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě.
- 3Výbornou přílohou jsou pečené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.