Šarlota z brokolice
60 min.
Ingredience
- omáčka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusTymián čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBazalka
- 2kusyBrokolice
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
20 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
8 g
Cukr
481 mg
Postup přípravy
- 1Omytou brokolici uvaříme v osolené vodě a necháme ji vychladit a okapat. Žemle nakrájíme na kostičky a navlhčíme smetanou. Brokolici a žemle smícháme s připravenou omáčkou a vše nalijeme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku.
- 2Ve vyhřáté troubě pokrm zapečeme dozlatova.
- 3Příprava omáčky: Na lžíci másla osmahneme mouku, zalijeme smetanou a mlékem a povaříme do zhoustnutí. Po vychladnutí do omáčky zamícháme žloutky a pevný sníh ušlehaný z bílků. Okořeníme muškátem, nasekanou petrželkou, bazalkou, tymiánem a pepřem. Vše dobře promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.