Šarlota z brokolice

60 min.
Francie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
20 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
8 g
Cukr
481 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou brokolici uvaříme v osolené vodě a necháme ji vychladit a okapat. Žemle nakrájíme na kostičky a navlhčíme smetanou. Brokolici a žemle smícháme s připravenou omáčkou a vše nalijeme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku.
  • 2
    Ve vyhřáté troubě pokrm zapečeme dozlatova.
  • 3
    Příprava omáčky: Na lžíci másla osmahneme mouku, zalijeme smetanou a mlékem a povaříme do zhoustnutí. Po vychladnutí do omáčky zamícháme žloutky a pevný sníh ušlehaný z bílků. Okořeníme muškátem, nasekanou petrželkou, bazalkou, tymiánem a pepřem. Vše dobře promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.