Sarma ve špenátových listech

160 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
44 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenátové listy dobře propereme, odřízneme z nich stonek a necháme odkapat.
  • 2
    Umyté vepřové a hovězí maso pomeleme na masovém strojku a dáme do mísy.
  • 3
    Osolíme, opepříme, přidáme pokrájenou cibuli, česnek a vajíčko.
  • 4
    Rýži propereme, uvaříme do poloměkka a doložíme k masu.
  • 5
    Všechno řádně promícháme a směsí naplníme špenátové listy.
  • 6
    Na každý list dáme lžíci masové směsi a pevně zabalíme.
  • 7
    Aby vznikl váleček, musíme okraje přehnout nejdříve ze stran a list pak stočíme jako palačinku.
  • 8
    V zapékací míse si na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli,
  • 9
    na ni poskládáme těsně vedle sebe závitky a zalijeme rajčatovou šťávou.
  • 10
    Pekáč zakryjeme a vložíme do dobře vyhřáté trouby.
  • 11
    Dusíme při teplotě 175°C minimálně 1,5 - 2 hodiny.
  • 12
    Během dušení přiléváme vodu.
  • 13
    Ke konci vaření si v 0,5 dl vody rozmícháme mouku, vlijeme ji k závitkům a promícháme.
  • 14
    Sarmu podáváme se zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.