Sarma ve špenátových listech
160 min.
Ingredience
- masová směs
- 1kusCibule
- 350gramůVepřová plec
- 250gramůHovězí maso zadní
- 50gramůRýže loupaná
- 0,5lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyČesnek
- 1kusCibule
- 50gramůOlej slunečnicový
- 2decilitryRajčatová šťáva
- 2decilitryVoda pitná
- 2decilitryZakysaná smetana
- 1kilogramŠpenát listový čerstvý
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
44 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Špenátové listy dobře propereme, odřízneme z nich stonek a necháme odkapat.
- 2Umyté vepřové a hovězí maso pomeleme na masovém strojku a dáme do mísy.
- 3Osolíme, opepříme, přidáme pokrájenou cibuli, česnek a vajíčko.
- 4Rýži propereme, uvaříme do poloměkka a doložíme k masu.
- 5Všechno řádně promícháme a směsí naplníme špenátové listy.
- 6Na každý list dáme lžíci masové směsi a pevně zabalíme.
- 7Aby vznikl váleček, musíme okraje přehnout nejdříve ze stran a list pak stočíme jako palačinku.
- 8V zapékací míse si na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli,
- 9na ni poskládáme těsně vedle sebe závitky a zalijeme rajčatovou šťávou.
- 10Pekáč zakryjeme a vložíme do dobře vyhřáté trouby.
- 11Dusíme při teplotě 175°C minimálně 1,5 - 2 hodiny.
- 12Během dušení přiléváme vodu.
- 13Ke konci vaření si v 0,5 dl vody rozmícháme mouku, vlijeme ji k závitkům a promícháme.
- 14Sarmu podáváme se zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.